Tutorial keyboard shortcut

Assalammualaikum..
Terima kasih kerana sudi membaca blog Muna. Muna suka blogging sangat2. Jadi, untuk memudahkan Muna buat satu2 task atau untuk jimatkan masa, Muna selalu guna shortcut dekat keyboard. Senang sikit. Hari ni Muna nak listkan top 12 keyboard shortcut yang Muna guna masa blogging dan Muna rasa blogger lain pun patut tahu sebab bukan saja guna masa blogwalking, masa nak edit template pun guna juga :)

  • Bold Text  - CTRL+B
  • Italic Text - CTRL+I
  • Select All - CTRL+A
  • Copy - CTRL+C
  • Paste - CTRL+V
  • Cut - CTRL+X
  • Find - CTRL+F
  • New browser - CTRL+N
  • New tab - CTRL+T (kalau tak silap IE tak boleh guna)
  • HOME - Top of the page
  • END - Bottom of the page
  • History - CTRL+H
Ok. Tu saja. Muna harap entry ni amat membantu korang masa blogging! Feel free to leave comments below :)
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO