Tikus terbesar di dunia!

Assalammualaikum..
Petang ni Muna nak share satu benda yang akan buat korang terkejut. Muna terjumpa satu cerita mengenai dua orang budak yang dibunuh digigit sampai mati oleh tikus gergasi ni. Dasat jugak tikus ni! Muna ingat tikus yang Muna pernah nampak di teet~ (tak boleh bagitahu negeri mana) paling besar, tapi ni lagi besar! Tak percaya ke? Tekan Read More untuk tengok gambar tikus tu. Besar sangat sampai polis Cape Town, Afrika Selatan melancarkan operasi untuk memburu tikus tersebut yang dipercayai menyerang dan menggigit sehingga mati 2 orang kanak-kanak di salah sebuah kawasan setinggan.
Tikus gergasi tue boleh mencapai panjang sehingga 1 meter dan sebesar kucing, memiliki 2 gigi panjang di hadapan. Entah2 kalau ada kat Malaysia ni, kucing pun lari tengok tikus ni. hee.. Seorang budak perempuan berusia tiga tahun, Lunathi Dwadwa maut diserang mamalia tersebut ketika dia tidur di rumahnya manakala seorang bayi lain terkorban dalam serangan serupa pada hari yang sama di ibu negara Afrika Selatan, Johannesburg.

Omak eh..bosar nye ekau!
Sumber : Cik Google 
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO