Flash mob Malaysian style!

Flashmob Malaysian style!
Assalammualaikum..
Korang mesti dah pernah tengok video flash mob Malaysian style dekat KLIA hari tu kan? Muna nak update entry pasal tu hari tu.. tapi ramai sangat yang update entry pasal tu. Tadi Muna buka Churp Churp (sign up di SINI). Korang dapat duit bila korang share pasal Flash Mob ni! Ha! Apa tunggu lagi? Moh le tonton video Flash Mob tu di SINI atau secara live di kaca laptop anda sekarang :p 

Para passenger yang tiba di KLIA (Kuala Lumpur International Airport) pada hari Sabtu, 14 Januari 2012 telah disambut  dengan satu flash mob di luar balai ketibaan di Level 3. Ramai yang tak menyangka, ada juga yang tidak percaya dengan apa yang dilihat, pengunjung KLIA menjadi saksi lebih kurang 100 orang penyanyi dan penari mencelah masuk ke dalam hiburan spontan ni sebagai sebahagian daripada Malaysia Airlines' special flash mob event yang dibuat untuk menyambut New Year dengan banG!

Dengan lagu bertemakan 'Missing You', flash mob di Balai Ketibaan KLIA mendendangkan 8 lagu hit  daripada pelbagai bahasa selama lebih kurang 10 minit.

Acara dimulakan dengan lagu tema MAS iaitu "We fly". Tapi, dalam video Official tu takde lagu ni :( hee.. Lepas tu lagu Janet Jackson's racy track "Miss You Much" di mana seorang lelaki (dengan gitar di tangan) yang berlari ke arah girlfriend dia. Bila ditahan polis, diorang mula menyanyi dan menari! :)

Habis je lagu tu, terus masuk lagu Rahim Maarof, "Istana Menanti". Lelaki yang nyanyi lagu ni nampak macam frust je.. macam broken-heart! Tiba2 awek dia tiba! John? Terus masuk lagu popular Hindi tune "Aankhein Khuli" dari movie Mohabbatein. Sempat pulak diorang main kejar2 dalam KLIA tu :p

After that.. fuhh.. penat menaip. Banyak sangat lagunya! "My Boyfriend's Back" mempamerkan di mana sekumpulan lelaki yang baru balik dari holiday yang disambut oleh sekumpulan awek yang penuh semangat nyanyi untuk diorang :)

Next, Richie Ren's version "Lang Hua Yi Duo Duo" yang dinyanyikan oleh sekumpulan pelawat dari China. Macam lagu iklan lah lagu ni :) hee.. comel la masa chorus tu.. wowowowo.. nananana.. lalalala.. haha..

Lepas tu masuk lagu "Rindu". Time ni lawak sangat, sebab Muna perasan budak lelaki sebelah makcik hujung tu muka nya terkejut! Mesti dia pikir : "Eh, apasal dengan mak cik ni?" :p hee.. Lagu ni pun comel je.

Last but not least, lagu "Signed, Sealed, Delivered" menampilkan cabin crew MAS yang lengkap beruniform MAS. Flash mob"Missing You" final merupakan persembahan 200-strong group performance "Akan Datang" di mana penonton clap their hands and cheer for the performers!


Sedikit kata2 copy paste dari Churp Churp :
Are you a fan of flash mob videos? MAS was adventurous enough to make a bang at KLIA recently with an epic flash mob you shouldn't miss out on! 
Check out all the people dancing and singing in the airport - wouldn't you want this to greet you every time you arrive at the airport? We wonder how foreign visitors felt when they witnessed the whole flashmob, there's no better way to say Selamat Datang to Malaysia huh?
You might have spotted your friends posting this video all over Facebook already, why not join in the fun and share it with all your friends too!
Look at the faces on the foreigners when they witness the flashmob at KLIA! #MASflashmob
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO