INTERVIEW CIKGU

TEMUDUGA PROGRAM PENDIDIKAN 2012/2013

Bacelor Pendidikan Sains Pertanian

Hari bermula :
Seawal 5.30 pagi ( awal ke??) saya bangun dan mandi. Sebenarnya janji dengan Chu Yunos (tumpang Chu) pukul 6.10 pagi. Agak cuak di situ sebab lagi berapa minit je lagi. Sempat ke ni. Solat sat, siap2.. pastu mak bangun. Mak terjah bilik saya jap. Then, dah siap.. pi dapur minum susu HiGoat je! Sebab cuak punya pasal. Takut sakit perut. Dalam pukul 7 lebih baru Chu sampai. hee.. Still tenang. Sepanjang perjalanan tu dok selawat banyak2. Sebab ramai mesej suruh selawat banyak. Alhamdulillah. Selawat tu menghilangkan takut ni. Dalam pukul 8.50 pagi, masih di Highway! Alamak! Macam mana ni???... dalam surat tulis 30 minit sebelum pukul 9.00 pagi dah kena daftar. Pi je la.. Sampai2 terus pi bilik 1. Jumpa akak tu suruh daftarkan. 


Precious moments start! :
Pendaftar : Nama siapa?
Saya : Munira Nabila bt. Mustapher
Pendaftar : Eh, mana nama awak ni? Takde pun?
Saya : Erm.. (blur di situ!)
Pendaftar : Eh, tarikh interview awak 26 Mei la! (sambil tunjuk ke surat temuduga!)
Saya : Eh!!!! macam mana ni.. erm.. tak perasan la kak!
Pendaftar : Takpela. Duduk dulu ya? (bangun dan pi masuk ke bilik Panel)
Pendaftar keluar sambil tersenyum. Okay, boleh masuk. Tapi yang last sekali ya?


Soalan2 yang dibocorkan oleh my lovely adik dorm dan my cousin :
Rabie Rafie : What is the speciality of Gerik?
Lailatol Atiqah : Siapakah nama Perdana Menteri yang pertama..

Soalan2 lain :
- Apakah nama ibu negeri India
- Apakah nama bandar diraja (Ada 4)
- Apakah nama saintifik 'pokok hujan-hujan'?? <- xdpt jwb!!
- Berikan 'nama-nama' kambing?? <- masa tu tak dengar dengan betul. Yakin je jawab Boer, Jamnapari dll. Sampai di rumah, mak cakap.. nama2 kambing hentam je nama apa pun. Nama kan?? Bukan jenis.. hee..


Moral of the story:
- Check tarikh interview betul2!

Kesimpulan :
- Allah sangat baik bak kata Kak Zifa! u


* Tolong tekan button DONATE di bawah boleh?


Ranking: 5

{ 1 comments... read them below or add one }

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO