Review blog Miera Akmalina

Assalammualaikum..
Ni entry kedua untuk hari ni. Entry ni Muna nak review blog leader GF Pancake Muna pula. Muna kenal dia dari Geng fiQ'Ra. Nama dia Miera Akmalina. Actually, Muna janji nak review tadi.. tapi Muna tengok jam da masuk pukul 12. Maknanya dah masuk hari baru! :) hee.. Janji tetap janji. Muna nak review sikit2 lah. Harap dia tak marah :p (sama macam Una Bunga) :)

There's something wrong about this header :p
Mula2 dah kritik. Maafkan akak ya dik? Actually, header memainkan peranan yang penting juga :) Header ni ok, tapi tulisan tu macam tenggelam je dik? Cuba buat header yang tak transparent sebab background belakang tu akan tenggelamkan header tu la.. (maaf!)

widget tak penting
Widget2 yang tak penting tepi tu rasanya tak letak pun takpe :) Maaf sekali lagi! Bukan apa, nanti berat blog dan take time untuk loading. Kalau pakai broadband takpe lagi. Kalau pakai line internet yang kongsi ramai2? hee.. (maaf!)

navbar :)
Tapi.. yang bagusnya Miera ni.. dia letak navbar! Navbar ni bagus tau untuk yang tak minat nak follow guna Google Friend Connect (macam Muna!) hee.. Selain itu, navbar ni kat atas.. jadi, senang lah orang nak follow :) Tak payah susah2 cari. 

One more thing.. cuba edit Setting > Formatting > Show at most (buat 3 entry) on the main page. Sebab, kak Muna rasa entry panjang ke bawah. Dah la Kak Muna tak suka tekan2 sampai bawah. hahhaa... (maaf!ni pendapat kak Muna. Lain orang lain pendapat) Kalau nak buat banyak pun, cuba buat entry pendek2 atau guna read more ke? Tak pun insert jumpbreak macam Kak Muna selalu buat :p (nak juga blog dia!)

Overall, ok je dik. Loading time tak ambil masa :) Ringan je. Jangan risau ok? :) Sekian, salam :)
Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

  1. nak direview jugak. uhuk uhuk. fya ex GF. haritu ade org tegur tak letak banner GF. sentap kejap. mane nak tahu ade syarat, lastnya, leave group :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. La..kenapa leave group? Muna kut yg tegur tu :) Muna ni kalau menegur org bg kat dia la~..Maaf ya Fya? Jadi ahli GF sgt2 best! :) Muna suka :) Masuklah balik ya?

      Delete
  2. hehe , sukanyer bila akak review blog miera . :)) akak pndai komen sana sini .. hehe , ada yang miera tak tau . so , bley laa improve blik .. thanks akak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. ingatkan kena kritik ngan kak Muna tak suka :p hee.. Takde lah pandai komen sangat. Cuma memberi pendapat apa yang tak kena di mata akak. Actually, kalau nak cari pengreview terbaik, carilah org yg cerewet :p Org yg cerewet ni suka mengkritik, tapi apa yg dikritik tu selalunya betul :)

      Welcome dari akak :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO