BEN ASHAARI : PESAN DIA, IBUKU..

Assalammualaikum.
Malam ni sebelum tidur Muna nak join segmen dari femes blogger kita ni..

Ok. Dalam segmen kali ni, Muna dikehendaki untuk ingat balik pesanan terakhir mak Muna. :)
hehe.. Pesanan terakhir dari mak Muna sebelum Muna masuk ke balai berlepas hari tu adalah
" Angah, belajar rajin2. Dah sampai nanti telefon mak. "

Serius touching masa tu sebab mak peluk Muna masa tu. Setiap kali nak balik Bintulu mesti mak akan hantar Muna. Muna rasa sedih sangat! Tapi, Muna tahan air mata tu. Muna tak nak menangis depan mak. Sekali je Muna pernah nangis depan mak (masa kecik2 xkira ok :p haha..) Muna nangis masa adik Muna accident dan meninggal di tempat kejadian.

Oh ya!.. Abg Ben, boleh ke Muna nak tulis pesanan mak Muna yang paling buat Muna tersentuh? Pesanan sebelum Muna balik Bintulu selepas kejadian yang menimpa adik Muna. Mak cakap: " Angah, bukan Angah yang bersalah dalam hal tu. Dah ajal Adib (arwah adik)." 

Serius waktu tu Muna nak nangis! Sebab Muna dikatakan punca arwah adik accident dan meninggal. Muna rasa sedih sangat! tapi Muna tak cakap kat sape2 pun. Mak macam memahami perasaan Muna yang dikatakan punca segalanya. Terima kasih mak. Setiap kali teringat yang Muna dikatakan punca kematian adik Muna, Muna akan ingat pesan mak supaya Muna tak menangis dan rasa bersalah.

Ok!.. Itu saja celoteh Muna malam ni. Muna dah habis study. Muna nak tidur. Sebelum tu Muna nak ajak para pembaca sekalian yang ada blog tu, jom lah join segmen ni kat SINI. Ok? Selamat malam. Terima kasih kerana sudi membaca celoteh di blog Muna :)
Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

  1. Salam ..

    Hurm.. kadang-kadang satu satu peristiwa tu berlaku dan kita rasa terkilan sangat tak dapat menolong atau mengubahnya tapi segalanya adalah kehendakNya. Bersabar dan banyakkan doa serta sedekahkan al-fatihah buat rohnya.

    ReplyDelete
  2. Ya. Terima Kasih sudi melawat blog Muna. Sila lah follow

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO