HOMEMADE BY ZANOX

Assalammualaikum dan salam sejahtera :)

Homemade by Zanox

Hari ni Muna nak kongsi produk kecantikan yang Muna tengah gunakan sekarang :) Homemade by Zanox merupakan produk penjagaan kulit (dari hujung kepala hingga hujung kaki) yang dibuat sendiri oleh kak Zan. Yupz.. diulang, FRESH HOMEMADE ok! Dan segala bahan yang digunakan dalam pembuatan produk-produk yang dijual oleh kak Zan adalah selamat dan natural.



Dulu, Muna guna 1 produk kecantikan ni. Baru seminggu pakai jeragat, jerawat and parut-parut di muka mula berkurangan. Hal ni diakui sendiri oleh my boyfie (ehem ehem..) But then, my mom said: "Rasanya produk ni (namanya biarlah rahsia) ada hidrokuinon la ngah!". And then, Muna mula lah menggoogle macam mana nak mengenalpasti produk tu ada hidrokuinon ke tak?.. So, Muna ada terbaca di internet (lupa sumber mana) dia tulis: produk yang mengandungi hidrokuinon ni akan ada serbuk2 warna coklat. Damn! Dah terkena dah aku ni. So, Muna terus stop pakai. Masa nak natural kan muka tu. Jerawat menyerang bertubi-tubi. Teruk sangat muka ni!.. adoi --" Balik rumah (cuti midsem seminggu) bantai black soap + beelicious cleanser + calendula moisturizer adik. Start sem balik, my boyfie cakap dah kurang dah. :) So, Muna decide nak stay dengan produk kak Zan. Muna pun place order. 1 set gitu :)

Cleanser : Beelicious cleanser
Soap : Lulur deluxe soap
Toner : Mystic Rose
Moisturizer : Calendula moisturizer
Mask : Green clay mask
Scrub : Bubblegum scrub

Nanti lepas Muna dah guna sebulan Muna akan review lagi pasal produk yang Muna guna tu tau! Lupa! Ada juga dijual Hydra Eye Kreme tapi Muna tak berapa suka sangat pakai sebab mata pedih lah pakai ni :p Tapi kalau pakai dengan teratur, effectnya bagus :) Takde dah la mata panda tu! Oklah, takat ini sahaja celoteh Muna hari ni. Nak try pamper kulit dengan natural ingredients products??.. Jom place order di SINI.
Sekian, Salam.


Tag :

UPDATE!

Assalammualaikum.

Rasanya blog dah macam berterabur.
Serius!

Tu lah.. sape suruh tinggal blog sorang-sorang tak berupdate lama!
Kan dah poning pale ekau --"


Tag :

Bacelor Pendidikan (Sains Pertanian) UPM

Assalammualaikum dan Selamat Pagi! :)

Jadual Peperiksaan Akhir
Bacelor Pendidikan (Sains Pertanian)

Time to study! :) hee..

Tips untuk dapat A


Kalau ikut jadual atas ni, STE3000 PTV paper first. Hurm.. Takde test 1, apatah lagi test 2!.. Mana nak cari markah tambahan ni?? (*matilah aku nak cover semua chapter!) Ok, jangan risau!! Sila buat assignment Dr. Ibrahim dengan kemas + baik. Banyakkan jumpa Dr. Ibrahim kat bilik dia supaya dapatlah hint sikit macam mana nak dapat markah untuk assignment tu. 60% kan assignment??.. 40% untuk final tu sikit je. :) *Ayat sedapkan hati --"

After that paper MGM3180 Keusahawanan pula. Dah tahu chapter apa yang masuk. Cuma tak tahu soalan apa!.. So, boleh tumpu pada bab-bab yang tersenarai je!
 
CPE3202 Kaunseling. Yang ni, batch sem 1 tak ambil lagi. Disebabkan Muna ni ex-diploma UPM, banyaklah kredit sem 1 yang dapat buat pengecualian. Yang ni tak tahu lagi bab mana yang masuk. Tapi, berdasarkan test 1, agak susah lah nak score subjek ni. Mungkin presentation dan kertas kerja dapat membantu. Hope so!

FCE3000 Kokurikulum. Hee.. love this subject! Subjek ni tumpu pada Dasar Sukan Negara dan bab seni persembahan tu tunggu pensyarah bagitahu ok? Yang ni test 1 dan test 2 sangat-sangat lah membantu untuk dapat A! Tinggal final dan ujian kemahiran je. So, good luck!

Jadual ni asyik berubah-ubah je. Hari tu last paper 8hb.
Betul lah cakap Kak Ida. Jangan excited sangat. Hahaha :D

Last but not least, good luck pada semua! adik-adik, akak-akak dan abang-abang!
Semoga dapat result yang cemerlang, gemilang dan terbilang!

* Target Dekan sem ni. agak-agak dapat tak? :)

Tag :

TAKWIM UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Assalammualaikum dan selamat pagi! :)

Takwim Universiti Putra Malaysia
Semester 1 2012/2013

Klik untuk tumbesaran sihat --"
Tak lama lagi cuti..
agak-agaknya lah kan, blog ni berupdate tak??
Agak-agaknya je la kan..
Hahaha :D
** Tolong tekan button DONATE kat bawah ni boleh? :)
Tag :

Drama Korea 2012

Salam
Dah lama tak update entry. Maaflah ya! Sebabnya masa2 senggang yang ada diisi dengan menonton drama-drama Korea yang latest!! :) Hah?.. Korang tak tahu apa drama Korea 2012. Meh Muna listkan :)

Drama Korea 2012

  1. Arang and the magistrate
  2. Dream High 2
  3. Feast of the Gods
  4. Golden Time
  5. I do, I do
  6. I miss you
  7. King 2 hearts
  8. Love Rain
  9. May Queen
  10. The Innocent Man
  11. The Moon Embracing The Sun
  12. Time Slip Dr. Jin

So, siapa2 budak UPM Serdang yang dah ada cerita-cerita kat atas tu.. boleh lah share2 kan?? hee.. Sharing is caring! Sekarang tengah tengok Arang and the Magistrate. So far so good :p hee.. Best! Shin Min Ah comel sangat! Love it! Okay, selamat menonton. Boleh juga tengok online di maaduu.com

Tag :

Life's lessons from Noah's Ark.


Salam.
Ni Muna dapat dari Hilal Asyraf Official Facebook
Tag :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO