Hari Belia Negara 2012



Sebelum Muna teruskan penulisan Muna pasal tajuk entri kali ni, Muna nak minta maaf sangat-sangat. Kenapa? Sebab dah lama tak update blog. Mesti ramai yang kecewa, kan? Hah? Kau tak kecewa ke? Blah la.. malu nak ngaku lah tu! :p (perasan kejap). Ok, kali ni Muna nak celoteh serba sedikit pasal Hari Belia Negara yang bakal disambut bulan depan! Waa.. tak sabar nak pergi!! :)

Hari Belia Negara 2012



Sambutan Hari Belia Negara (National Youth Day) adalah untuk memberi penghormatan kepada belia negara kerana mereka telah memberi sumbangan besar kepada negara dan kerajaan. Mereka tidak harus dilihat sebagai beban tetapi bahkan mereka boleh menjadi aset berharga kepada negara kerana mereka adalah penentu ketahanan dan kekuatan sosial, politik dan ekonomi di masa hadapan.

Sebanyak 11.9 juta belia untuk dikembalikan kepada proses pembangunan negara dengan meletakkan mereka dalam arus perdana tanggungjawab nasional yang harus disokong oleh semua agensi kerajaan, sektor swasta dan NGO. Mereka perlu dididik untuk didengar dan dihargai oleh pelbagai pergerakan dan program yang sangat baik.

Konsep 1 Belia 1 Malaysia telah dapat menunjukkan potensi mereka dan mereka pula sentiasa perlu dipertingkatkan. Kejayaan Hari Belia Negara 2012 adalah titik perubahan ke arah membawa darah muda kepada aktiviti-aktiviti yang sihat dan berfaedah. Penyertaan belia dalam organisasi belia terus meningkat sebagai hasil daripada peningkatan motivasi untuk Hari Belia Negara 2012 hendaklah dikekalkan.


HARI BELIA NEGARA 2012 di Putrajaya kali ini akan di sambut dengan lebih hebat lagi!

Bermula 23 Mei hingga 27 Mei, Putrajaya akan menjadi "LAUTAN BELIA" apabila lebih DUA JUTA belia akan membanjiri Putrajaya untuk menyaksikan berbagai pertunjukan, pameran, peluang pekerjaan, mempamerkan bakat dan menyaksikan bermacam persembahan dari berbagai kumpulan muzik. 

Saksikanlah bagaimana meriahnya suasana apabila berpuluh pentas disediakan untuk persembahan termasuk persembahan sebuah kumpulan K POP dari Korea Selatan!! Bagi mengetahui berbagai peluang, kehebatan dan keriangan Hari Belia, saksikan HIMPUNAN JUTAAN BELIA dan LIKE web berikut:

Jangan lupa janji kita tau! Jumpa kat sana~ hee.. (nak jumpa KPOP tu je :p hahaha) Masa dan waktu seperti berikut:


  • Tarikh : 23 – 27 Mei 2012
  • Tempat : Dataran Putrajaya
  • Hari : Rabu – Ahad
  • Masa : 9.00pg – 5.00ptg
p/s: terkejut bila bukak dashboard td! dah baru la wei.. sori la eksaited kejap -_- dah lama tak bukak blog !
Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

  1. jemput join segmen 1st kiter..nebes~~ http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/04/segmen-saya-sayang-blog-saya-sebab.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Blog Celoteh Muna | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO